Winkelen in Gent

Klinkt een pittoreske havenstad met een rijke geschiedenis jou als muziek in de oren? Boek dan een stedentrip Gent en ga langs bij onze zuiderburen.

Gent ligt aan de rivier waar de Schelde en de Leie samenkomen en is een van de grootste steden van België. De stad ligt in Vlaanderen en is ontstaan uit Keltische dorpen.

Wat kun je verwachten van shoppen in Gent?

Gent was vroeger één van de grootste steden van Europa door de bloeiende wolindustrie, wat nog duidelijk te zien is in de oude binnenstad. De prachtige architectuur met de oude en mooie gebouwen brengt je weer even terug naar vroeger.

Ga tijdens je stedentrip Gent de enige middeleeuwse burcht van heel Vlaanderen bekijken. Of een van de vele kerken waar de stad door wordt omringd. Waar je ook kijkt, overal zie je wel ergens een kerk bovenuit steken. Een ander typerend stukje Gent is de Graslei en de Korenlei. Je vindt er oude gildehuizen, met prachtige trapgevels, aan het water.

Tijdens je stedentrip Gent kun je de Belfort en de Vrijdagmarkt beslist niet overslaan. Op de Vrijdagmarkt, die maar liefst een hectare groot is, staat een standbeeld van Jacob van Artevelde. Jaren geleden was hij de opperhoofdman van deze stad en hij heeft dan ook veel betekent voor Gent.

Gent is vooral een stad met een prachtig historisch centrum en er zijn dan ook genoeg musea te bezichtigen waar je dit nogmaals kunt herleven. Heb je even genoeg van alle culturele bezienswaardigheden? Dan pak je toch gewoon even een terrasje om een heerlijke Gentse wafel te eten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>