Shoppen voor een winterjas in Wenen tijdens een stedentrip

Hoewel Wenen tot een van de grootste steden van Oostenrijk behoort, straalt de stad echt een warme en pittoreske sfeer uit. Of er nu sneeuw ligt of niet, Wenen is een fantastische stad voor een stedentrip.

Wenen telt ruim 1,5 miljoen inwoners en ligt in het uiterste oosten van het land, vlakbij rivier de Donau. De stad is uitermate geschikt voor liefhebbers van klassieke muziek, theater of de opera. In deze Oostenrijkse hoofdstad hebben veel muzikale grootheden als Mozart, Beethoven en Haydn gewoond en zij hebben hier dan ook veel van hun stukken gecomponeerd.

Stedentrip Wenen: Op zoek naar de juiste winterjas?

De Oostenrijke architectuur is prachtig om van dichtbij te bekijken. Het Hundertwasserhaus van de gelijknamige architect bijvoorbeeld. Zeker een bezoekje waard. Net als de Millenium Tower of de Minorietenkerk. De binnenstad van Wenen staat dan ook sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Maar Wenen heeft veel meer te bieden dan dat. De muziekstad leent zich ook uitstekend voor prachtige wandelingen, je vindt er de mooiste paleizen of wat dacht je van het voormalige woonhuis van Mozart? Wandel door het Prater park en koop een kaartje voor het reuzenrad dat daar als sinds 1897 staat. Een prachtig uitzicht gegarandeerd!

En je kunt de stad natuurlijk niet verlaten zonder een van de 564 Kaffeehäuser te hebben bezocht. Daar hoort uiteraard wel een heerlijke Oostenrijkse sachertorte of apfelstrudel bij.

Romantiek gezocht?

Bezoek het kasteel van Sissi. Het kasteel, gebouwd tussen 1692 en 1713, is het zomerverblijf van kaiser Franz Joseph en Sissi. Het kasteel telt 1441 vertrekken in alle soorten en maten. Rondom het paleis zijn enorme baroktuinen te vinden met verschillende fonteinen op de binnenplaatsen. Schloss Schönbrunn is het belangrijkste cultuurgoed van Oostenrijk en staat sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>