Shoppen in Brussel: De mooiste winkels met de nieuwste winterjassen

Denk je aan Brussel, dan denk je aan Manneke pis. Of wat dacht je van chocolade? Nergens ter wereld vind je zulke lekkere pralines! Bruxelles, zoals de Fransen de stad noemen, is ideaal om op zoek te gaan naar een winterjas.

Brussel is de hoofdstad van België en telt zo’n 150.000 inwoners. De stad is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. De bijnaam van Brussel is dan ook niet geheel onverwacht de hoofdstad van Europa. Toch is deze grote stad niet al te druk en maar een paar honderd kilometer verwijderd van Nederland. Perfect om rustig rond te kijken en te genieten van de vele mooie pleinen die Brussel rijk is.

Wat mag je niet missen tijdens het shoppen in Brussel?

Bezoek bijvoorbeeld De Grote Markt. Het plein staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is met de oude gildehuizen een bijzonder plaatje. De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele is het belangrijkste kerkgebouw in het oude centrum van Brussel en ook zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

Net als de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Dit weerzinwekkende gebouw ziet er niet alleen maar mooi uit, je kunt er ook winkelen, galerijen bezoeken of genieten van een drankje in een van de vele cafeetjes. Zavel, dé antiekwijk van Brussel, is ook zeker de moeite waard om even door heen te wandelen tijdens je stedentrip Brussel.

Ook onder jongeren is Brussel een geliefde stad. Je kunt er fantastisch uitgaan en de bekendste winkelstraten, de Nieuwstraat en de Louizalaan, liggen op een steenworp afstand. En niet te vergeten het Atomium, het boegbeeld van de stad. Zonder een bezoekje aan dit monument is jouw stedentrip Brussel niet compleet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>