Shop till you drop in Krakau, Polen

Ga er even lekker tussenuit met een stedentrip Krakau. Of je Krakau nu bezoekt om te shoppen, tot rust te komen, of juist om zo veel mogelijk cultuur op te snuiven, je zult je prima vermaken in deze levendige stad.

Krakau is de voormalige hoofdstad van Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad vrijwel gespaard gebleven, hierdoor is veel rijke architectuur bewaard gebleven. Krakau staat sinds 1978 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is één van de belangrijkste culturele steden ter wereld.

Shoppen in Krakau: wat mag je niet missen

De Grote Markt is het bruisende hart van de stad. Het ruim 40.000 m² tellende plein heeft een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Je vindt hier bijvoorbeeld de Mariakerk, Adalbertkerk, Raadhuistoren en de Sukiennice (Lakenhal). Centraal op het plein staat het monument van Adam Mickiewicz, de grootste Poolse romantische dichter. Het plein is daarnaast een geliefde plaats om rond te hangen of te genieten van een heerlijk drankje op één van de vele terrassen.

De Koninklijke Wawelburcht bereik je via de oude stadskern, waar je via een pad omhoog uitkomt op het mooiste stukje van Krakau. Tijdens een rondleiding wandel je van de ene prachtige zaal naar de andere.

Vlakbij de Wawelheuvel ligt de voormalige Joodse wijk Kazimierz. Pas aan het einde van de 16e eeuw is deze toegevoegd aan Krakau. Daarvoor was het een onafhankelijke stad. In de wijk vind je de grootste synagoge van Polen en het Landaupaleis, ook wel het Joranowpaleis genoemd. De wijk is levendig en je vindt er veel restaurantjes en terrassen.

Het grootste museum van Krakau is het Nationaal Museum. Het museum heeft zeer uitgebreide en bijzondere collecties met Poolse kunst. Een must see voor kunstliefhebbers!

Tot in de late uurtjes…

Het nachtleven van Krakau is door het groeiende aantal studenten en toeristen de laatste jaren erg gegroeid. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich rond het Rynek Glówny marktplein en blijven open tot twee of vier uur in de ochtend. Jazz is een populaire muzieksoort in Krakau, je vindt hier dan ook diverse barretjes met live jazzmuziek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>